) Villa Cascata - MODERN-TALO

Villa Cascata

← Takaisin mallistolistaukseen

Ensisilmäyksellä tämä talo näyttää hyvin yksinkertaiselta. Tätä vaikutelmaa tukee kadun suuntainen pohjoinen julkisivu: se on valmistettu ilman häiritseviä rakennus- ja sisustuselementtejä ja sillä on vakio suorakulmainen muoto. Toisella puolella julkisivussa on vain kuomu ja useita pieniä ikkunoita. Talolla on kuitenkin oma iso salaisuutensa.

Jos kävelet talon ympäri ja katsot sitä etelästä, saattaa tuntua siltä, että sinut kuljetetaan ihmeellisesti Välimerelle. Julkisivulla on selkeät eteläisen arkkitehtuurin piirteet: siinä käytetään monitasoisia lempeitä kaltevia taosoja ja panoraamaikkunoita. Toisessa kerroksessa on avoin parveke ja koko julkisivua pitkin kulkee tilava terassi. Parveke ja terassi ovat tuettu hienoilla pylväillä. Projektin tärkein arkkitehtoninen huomion kohde on portaikko, joka ulottuu koko terassin leveydelle ja laskee varovasti alas nurmikolle.

Suurten ikkunoiden sijoittaminen eteläpuolelle parantaa rakennuksen energiatehokkuutta ja eristystä. Julkisivun verhous on yhdistetty: ensimmäisen kerroksen julkisivuihin käytetään vaaleaa rappausta ja toisessa kerroksessa käytetään tehosteena puuverhousta.

195m2
11.1m x 11.4m


0